Educatie

 

IVN Kind & Natuur

Buiten zijn, vrij spelen en onbevangen de natuur ontdekken helpt kinderen in de ontwikkeling van hun zintuigen, motoriek, sociale vaardigheden en creativiteit. Daarom werkt IVN dagelijks aan een (be)leefwereld waarin contact tussen kind en natuur vanzelfsprekend is. IVN brengt de natuur dichtbij: op school, de kinderopvang en in de vrije tijd. IVN neemt kinderen mee naar buiten en faciliteert pedagogisch medewerkers, leerkrachten en ouders met opleidingen, lesmaterialen en leermiddelen. Zo planten we het zaadje van de liefde en zorg voor de natuur.

IVN en Kinderboerderij Stokhasselt

Iedere maand organiseert Kinderboerderij Stokhasselt in samenwerking met het IVN Tilburg een educatieve activiteit rondom een thema. Doel hiervan is om kinderen bewuster te maken van de natuur in de eigen omgeving. En respectvol om te leren gaan met de natuur. Sommige activiteiten vragen om assistentie van ouders, andere juist niet. Dit moet van tevoren duidelijk worden gecommuniceerd. 

Praktisch

– Frequentie: 10 x per jaar op een zaterdagmiddag
– Tijd: van 14.00-15:30 uur
– Leeftijd: tussen 6 en 12 jaar

28 september 14.00 - 15.30 uur

 

IVN middag:

Blote voeten, vandaag gaan we de natuur ontdekken op onze blote voeten.

26 oktober 14.00 - 15.30 uur

 

IVN middag:

Heksenpot & Halloween, vandaag gaan we ons voor bereiden op Halloween.

30 november 14.00 - 15.30 uur

 

IVN middag:

Het weer voorspellen. Wat voor weer zal het de komende tijd gaan worden?

december

 

Deze dag zal Sinterklaas en zwarte piet op bezoek komen. vanaf 27 september kan je hier voor inschrijven. LET OP!! er kunnen maar een maximaal kinderen ingeschreven worden. vol is  helaas vol! 

december

deze dag staat helemaal in het teken van onze vrijwilligers. wij zullen gezamenlijk een kerstviering met onze vrijwilligers gaan houden deze avond.

25 Januari 2020 14.00 - 15.30 uur

IVN Middag:

Vogelbuffet, vandaag gaan we de vogels verwennen met een buffet te maken.

 

CONTACT

Puccinistraat 319A  |   5049 GK  |   Tilburg
Openingstijden: woensdag- & zaterdagmiddag van 13:30 tot 16:30uur

1 + 3 =