Geschiedenis

De Kinderboerderij Stokhasselt is opgericht omstreeks 1977 door onder andere Peter Denneman als jonge pastor in de wijk Stokhasselt. Hij begon met het opzetten van de kinderboerderij om mensen in de wijk goede bezigheden te bieden. In die tijd ging het met veel industrie in Tilburg niet goed en was er een grote werkeloosheid. Peter vroeg subsidie aan zodat hij werkgelegenheidsprojecten kon opzetten. Zoals het samen bouwen van die kinderboerderij.

 

Jarenlang was de Kinderboerderij Stokhasselt gehuisvest in een oude bouwkeet. Deze bouwkeet heeft zijn dienst gedaan totdat er bijna geen vrijwilligers meer waren voor het onderhoud en verzorgen van de beesten en de gemeente geen leven meer in de kinderboerderij zag. Daarop zijn er een aantal bewoners van Puccinihof en Mascagnihof opgestaan om de kinderboerderij weer nieuw leven in te blazen. Heel het gebouw werd opgeknapt, geschilderd en kwamen er nieuwe dieren wonen.

 

Al snel begonnen ook de ideeën over een echte nieuwe kinderboerderij binnen te stromen. In 2013 en 2014 is hier druk overleg over geweest met onder andere de gemeente Tilburg. Er werden offertes opgevraagd en bouwbedrijven uitgenodigd om tekeningen voor te leggen. In maart 2015 werd ons door wethouder Berend de Vries een cheque ter waarde van € 285.065,- overhandigd en zo konden we onze droom waarmaken. Samen met Bouwgroep Midden-Brabant is de Kinderboerderij Stokhasselt ontworpen en gerealiseerd.

 

In april 2016 konden we voor het eerst onze deuren openen voor het publiek wat we tot op de dag van vandaag nog steeds met heel veel plezier doen.

 

Met onze vrijwilligers waar we trots op zijn, is dit een van de mooiste plekjes van Tilburg Noord; de wijk Stokhasselt.

CONTACT

Puccinistraat 319A  |   5049 GK  |   Tilburg
Openingstijden: woensdag- & zaterdagmiddag van 13:30 tot 16:30uur

2 + 2 =